Rolluiken

Rolluiken hebben verschillende fijne functies en eigenschappen. Niet voor niets dus dat ze zo populair zijn! Rolluiken beschermen tegen warmte, kou en geluid, maar ook tegen ongewenste gasten. Dit geeft een gevoel van veiligheid.

Ook als je de deur even uitgaat, geeft het een fijn gevoel dat je rolluiken gesloten zijn. Ze blokkeren namelijk als je deze van de buitenkant probeert op de tillen. Deze inbraakpreventieve eigenschap is een van de grote voordelen. Rolluiken hebben tevens een isolerende werking.

Bedieningsmogelijkheden van rolluiken
Vroeger werden rolluiken standaard geleverd met een handbediening. Tegenwoordig zijn de bedieningsmogelijkheden flink uitgebreid. Bij Lenis BuitenlevenĀ vind je de kwaliteitsmotoren van Somfy. Deze zorgen voor een makkelijke bediening van je rolluik. Ook hebben Somfy motoren een hindernisherkenning. Dit betekent dat ze automatisch afslaan als er een obstakel voor het rolluik staat. Hierbij kun je denken aan een openstaande deur, een vaas en zelfs vorst. Zo loopt je rolluik nooit vast, heel fijn dus!

Draaischakelaar
Je kunt kiezen voor de draaischakelaar. Deze schakelaar wordt naar links of rechts gezet voor het optrekken of laten zakken van je rolluik.

Afstandsbediening
Ook de afstandsbediening wordt veel gebruikt. Met een afstandsbediening kun je een of meerdere rolluiken in je huis bedienen. Een groot voordeel van deze bediening is dat deze op afstand kan plaatsvinden. Het is toch heerlijk om Ā“s ochtends vanuit je bed je rolluik te openen!